Eerste week op campus, ik begin te wennen hier!
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
02 September 2012 | Hong Kong, Hong Kong
De eerste 10 dagen in Hong Kong zijn verstreken en toen ik net even op mijn vingers ging tellen hoeveel het er daadwerkelijk waren was ik verbaasd dat het er maar 10 waren. Het voelt namelijk alsof ik hier al veel langer ben:) Dat betekend dat ik mijn weg inderdaad aardig heb gevonden in het leven hier en ik het zeker heel erg naar mijn zin heb! Morgen beginnen de colleges dus dan zullen de dagelijkse verslagen iets korter worden en zal het allemaal iets minder druk en normaler worden. Bij deze presenteer ik jullie nu mijn verhaal van de afgelopen week:
27 aug – Intrekken in nieuwe huisje
Pfoeh eerste keer in Hong Kong dat er vroeg opgestaan moest worden, half 9 was voor ons best vroeg, maar we wilden een beetje optijd inchecken voor onze kamer voordat het heel druk zou worden, want verbazingwekkend genoeg waren er heel veel mensen die pas maandag landde. Nadat we onze koffers neer hadden gezet en ons kamertje even hadden bekeken (heel lang hoefde dat niet want zo groot is hij niet:P) zijn we gelijk maar naar de universiteitscampus gegaan (10 minuutjes lopen vanaf de student residence) om allerlei officiele dingen te regelen. Zoals iedereen wel begrijpt gaan dit soort dingen verschrikkelijk langzaam, maar ach overal kom je ofwel “bekenden” tegen of kun je gewoon een praatje maken met nieuwe mensen. Ik denk dat ik niet meer bij kan houden hoe vaak ik ondertussen wel niet heb gezegd “Hee what’s your name? And where are you from?” Toen we eenmaal onze studenten pas hadden en het hele rondje hadden gemaakt was het tijd om naar IKEA te gaan, want in de kamer is een kast, bed en bureau maar verder niets.
In een gigantische Mall Magic Box geheten niet ver van de uni (een paar metro stops) vonden wij die IKEA. Na zo’n drukke dag waren we wel toe aan wat eten dus als eerste heerlijke Zweedse meatballs gegeten en daarna lekker door IKEA gelopen, altijd leuk rondlopen door die kamertjes:) Uiteindelijk gingn we naar buiten met dekbedden, kussens, handoeken, beddengoed en aangezien Louise en ik zo blij waren dat wij bij elkaar op de kamer zaten besloten we om hem iets gezelliger te maken en een beestje (ijsbeer geloof ik) te kopen voor op de grond, lekker zacht aan de voetjes:) Dus met een grote tas vol en IKEA goed gesponserd te hebben gingen we snel terug naar onze kamer om lekker uit te pakken, want uit zo’n koffer leven is toch maar niets en even lekker te chillen:)
’s Avonds hebben we het eten van de kantine ook maar gelijk getest en dat viel best mee! Je moet natuurlijk wel goed kiezen hier, want je kan niet alles lezen of begrijpen, maar het smaakte goed! Met een man of 20 hebben we daarna wat gedronken in de common room op onze verdieping om daarna een kwartiertje te lopen naar de enige en dichtsbijzijnde kroeg rond de universiteit. Die zat helemaal vol met exchange studenten, voornamelijk vanuit de College of Business (waar ik ook bij hoor) maar dat is ook niet zo gek, want dat is 55% van alle exchange studenten (aantal: 265). Het was een geslaagde avond! Heel leuk om al wat mensen te kennen, maar ondertussen ook met aardig wat nieuwe mensen gesproken te hebben. Goeie eerste avond, dat beloofd veel goeds!:)
28 aug – officieel begin
Nadat ik niet heel optijd in bed lag mocht ik van mezelf lekker uitslapen:) Het was wennen de eerste nacht, mijn bed is best hard (zegmaar heel hard), mijn deken en kussen voelen anders en zodra de zon op kwam (toen had ik al wel even geslapen hoor!) merkte ik dat ook de gordijnen niet top waren, nogal dun waardoor het heel licht was in de kamer. Daarnaast moet je ook “betalen” voor de airco, niet heel veel maar je zet dus ietsjes geld op dat apparaat en zodra dat op is gaat hij uit, dat was dus ook gebeurt ergens ’s ochtends waardoor het ineens heel warm was. Nouja al met al een beetje een rusteloze nacht maar toch heerlijk tot 12 uit kunnen slapen:) Daarna even gezellig met Annemiek geskypt en toen was het tijd om de eerste college zaal te zoeken waar we een algemene introductie zouden krijgen.
Dat was allemaal niet heel boeiend, maar wel goed om de meeste informatie nog een keer te horen. Daarna kwam de exchange studenten club met een leuke interactieve sessie. Toen dat eindelijk voorbij was hadden we toch wel heel erg honger, ’s ochtends hadden we nog niets in huis dus hebben Louise en ik in de foodcourt gegeten die in de mall ligt, gelegen direct naast de universiteits campus (echt een hele grote mall! Je hoeft nergens meer voor echt naar de stad). De rest ging in de kantine eten, maar wij moesten nog boodschappen doen dus dat konden we toen gelijk even doen en ik moet zeggen, het eten smaakte top! In the foodcourt waren denk ik 6 verschillende restaurantjes en een mac Donalds, dus je kan altijd wel wat vinden. Ik heb mijn ideale combinatie gevonden: Rijst met kip en een Chinese style sausje en groente. Gewoon vlees en groente dus maar niet too much. Vervolgens moesten we aardig wat boodschapjes doen en daarmee terug omhoog (!) lopen naar de residence, dat was even wat minder met aardig wat zware dingen, maar daarna werd ik beloond door lekker op mijn bedje zitten en de Uitmarkt Musical sing-a-long in te halen:) Vanavond staat een film avondje op de planning, lekker in een common room chillen met een filmpje, daar heb ik ook wel zin in! En ik heb eindelijk papa en mama een rondleiding kunnen geven door mijn groote appartement:P Leuk om ff te skypen:)
29 aug – Cultuurdagje, Big Buddah
Vanuit de student exchange club was er een dag tripje georganiseerd voor vandaag, maar aangezien er maar een bepaald aantal plekken waren en wij blijkbaar te laat met inschrijven, besloten we om zelf dan maar iets cultureels te gaan doen. We hadden met ons “standaard” groepje afgesproken om naar Big Buddah te gaan op Lantau Island (daar is ook het vliegveld), maar aangezien dit ook op fb werd gezet bleken er vanmiddag om 1 uur ongeveer 22 mede studenten te staan. Achja in Nederland kennen wij het gezegde “hoe meer zielen, hoe meer vreugd” dus daar gingen we. De reis van ongeeer anderhalf uur duurde met zo’n groep aanzienlijk langer, maar ach dat is ook alleenmaar gezellig. Mijn reisleiding kwaliteiten die ik op had gedaan in Beijing en Shanghai, kwamen nu weer heel goed van pas. Ik wist waar we heen moesten thanks to een foto van google maps; 3x overstappen, geen probleem :) Al met al, na 3 metro lijnen en een cable car gehad te hebben, (van waaruit we overigens een prachtig uitzicht hadden, de foto’s zeggen meer) waren we boven op een berg en het was heerlijk om zoveel groen om me heen te hebben:) Na een aantal group pictures en te tempels te hebben gezien hadden we de moed gevonden om de 266 tredes naar de Big Buddah te beklimmen. Pfoeh, wat was het warm toen we daar boven kwamen. Ik ben echt nog niet gewend aan deze temperatuur hoor!! Volgens mij was het meer een toeristische attractie dan een plek waar veel mensen nog komen om te bidden, maar we hebben er nog een paar gezien. Mr. Big Buddah is 34 meter hoog, dus dat is best een grote kerel:P
Na Big Buddah te hebben gezien, besloten we ook nog maar op zoek te gaan naar wat wisdom voor het komende half jaar door de wisdom path te bewandelen. Dit was niet heel handig op flipflops, maar het einde moest wel bereikt worden. Heerlijk om krekels te horen, groen om je heen te hebben en op een gegeven moment was het stil, dood stil en dat voelde heel raar. Het is hier altijd druk, altijd mensen om je heen en zelfs ’s nachts is het nog niet stil door de airco. Maargoed, het was een gezellige dag, leuk om iets cultureels te doen en weer een heleboel mensen leren kennen (dit komt volgens mij in ieder verhaaltje voor, maar het houd maar niet op:P). Met vermoeide voetjes, maar voldaan zit ik nu heerlijk in bed en gaan we zo nog even wat drinken in Billy Boozer, maar op tijd naar bed want morgen staat er weer een orientatiedag voor de boeg.
30 aug – campus orientatie
Want dat is zeker hoog nodig, die campus hier is groooooot en officieel gezien is het maar 1 gebouw... Veel verdiepingen zoals dat in Hong Kong hoort, maar heel veel gangen en gebouwen achter elkaar waardoor je bijna overal heen kan lopen en lekker in de airco kunt blijven, maar helaas is dat af en toe wel zoeken. Anyways, donderdag ochtend 10 uur (vroeg voor wat ik de afgelopen dagen gewend was!) moesten we ons melden en we hadden een team nummer gekregen. Wat zouden we gaan doen? We hadden de afgelopen dagen wel aardig wat chinese groepen door de campus zien rennen met allemaal dezelfde shirts aan, en dit stond ons ook te wachten. Alleen hier komt het verschil tussen eerstejaars Chinese studenten en exchange studenten tevoorschijn; wij zijn niet zo fanatiek en daarnaast ook niet gewend aan het klimaat hier. We hadden verschillende foto’s gekregen en een kaart waar de plek ongeveer aangegeven stond waar we die foto konden vinden en daar moesten we met ons groepje op de foto. Wel gezellig om weer wat nieuwe mensen te leren, maar pff ondertussen wordt al die smalltalk wel vermoeiend. Maar gelukkig de campus wat beter leren kennen en was het tijd voor een lunch!
In een of ander restaurant op campus kregen we een dimsum lunch. Mary Pong, hoofd van college of business geloof ik (pfoeh ik voelde me vereerd:P). Zij kon heel leuk alles uitleggen wat het eten was en het smaakte goed, mmm ben helemaal verliefd geworden op dim sum (jaja mensen, ik vermeid de rijst zoveel mogelijk en er komt zowaar een gerecht uit de aziatische keuken die ik heerlijke vind!). Dim sum is uhm ja, ik ga mijn grote vriend google even inschakelen om jullie te vertellen wat dim sum is: http://www.youtube.com/watch?v=yIJDTdTGnOs. Jammie jammie jammie ziet dat er uit he?:) Chinezen en Hong Kongnezen (als je dat zo noemt?) vinden net als bij ons de Fransen eten heel belangrijk, zij krijgen maarliefst 2 uur lunchpauze en gaan dan meestal zo uitgebreid eten als wij ook hebben gedaan. Het is allemaal heel licht, dat scheelt wel, maar voor mij voelde het echt als een diner.
Na de lunch was het tijd om even te chillen in mijn kamertje, want pfoeh alle drukte, indrukken en relatief korte nachten hadden me toch wel een beetje opgebroken. Na een powernapje was ik er weer helemaal klaar voor, het is namelijk ladies night op donderdag in Lan Kwai Fong (uitgaans district, remember?) en vantevoren wilden wij onze nieuwe vrienden laten zien wie Mr. Wong was. Toen ik buiten kwam bij de meeting point, zag ik dat er ongeveer 35 anderen stonden, wow hoe zou dit ooit in dat kleine straatje van Mr. Wong passen en hoe gaan we iedereen daar krijgen. Achja, je kan het altijd proberen en je raadt het nooit. Die Mr. Wong die regelt dat gewoon even, schuift alle andere gasten opzij, legt een paar platen op verschillende tafels en daar is binnen 10 minuten 1 lange tafel waar 40 mensen aan passen, fantastisch! Na weer zo’n heerlijk diner (wel hetzelfde eten maar smaakt goed dus kannie klaag nie) was het tijd voor een feestje in LKF. Onderweg in de metro was het precies 12 uur waarop 1 van onze “vaste” leden van de groep Otter 21 werd en aangezien hij Amerikaans is en het daar een hele happening is moest dat ook goed gevierd worden, Happy birthday in de metro gezongen door 40 mede studenten die je amper kent en daarna de stad in, dat moet super zijn om zo je verjaardag te beginnen! Vervolgens aangekomen in LKF lekker gezellig met iedereen kletsen, iedereen gaat zijn eigen gang maar blijft toch bij elkaar en steeds andere mensen om mee om te gaan, ik vind het helemaal leuk:). Morgen mogen we uitslapen, dus lekker door feesten!
31 aug – lekker vrij dagje, even zelf dingen doen.
Na uiteraard weer heerlijk uitgeslapen te hebben, besloot ik dat het tijd was om maar eens iets aan sport te doen, want met al die feestjes hier (no worries people, dit is alleen voor de eerste week nu colleges nog niet begonnen zijn, uuh hoop ik) kan ik natuurlijk niet als 10 tonner terug komen dus heb ik besloten mijn zwemmen weer op te pakken! Dus hop daar ging ik, naar beneden naar campus lopen en lekker baantjes trekken in het mooie 50 meter bad midden op campus, maar pfoeh wat viel dat tegen. Zwemmen is echt een vermoeiende sport zeg!! 6 baantjes, 300 meter en niet eens in een heel hoog tempo maar ik was KA-POT... Dus zoals ik al zei, dat ga ik dus weer oppakken en mijn doel is, tsja die heb ik eigenlijk nog niet helemaal vast gesteld, laat ik dat bij deze doen; ik wil binnen aanzienbare tijd 10 baantjes achter elkaar kunnen zwemmen zonder daarna half dood neer te vallen:) Helaas mocht ik na mijn vermoeiende workout ook nog eens de berg op lopen terug naar residence.
Na een lekkere douche, chill middag in m’n kamertje en de common room besloten we te gaan poolen in de hall naast mijne, daar troffen we echter een groep Zweedse en een Nederlander (!) die aan het kingsen waren, dus ach daar gingen we maar bij zitten (zo makkelijk gaat dat allemaal hier). Gelukkig kennen wij Nederlanders dit spelletje wel, dus was ik er een keertje goed in (oleee)! Vervolgens zouden we naar een skybar of roof top of iets dergelijks gaan, iemand had zoiets op fb gezet, dus wij dachten, oke we gaan wel mee! Daar bleken zo’n 100 andere studenten te zijn en nadat we eindelijk aangekomen waren bij de “rooftop bar” bleek het de 10e verdieping ofzo te zijn, dat is helemaal niets tussen al die skyscrapers hier. Het bleek een public terras ofzo te zijn waar locals of werkenden in die omgeving hun drankjes of eten kunnen nuttigen. Vervolgens gingen we op zoek naar een karoke bar, maar nadat we die eindelijk hadden gevonden bleek die super duur te zijn en hadden we allemaal vrij weinig zin meer. Al met al, de avond samen gevat; de stad door gekruisd op zoek naar 2 plekken die fantastisch zouden moeten zijn en 2 tegenvallers tegen gekomen. Ach je moet alles meemaken zeggen we dan maar.
1 sep – lamma island
02 September 2012 - 10:23
Kelly:
Hee annemiek / team genoot :D
Wat een lang en leuk verhaal weer :D die common rooms klinken briljant om nieuwe mensen in te leren kennen :D ! super leuk. heel veel succes komende week met je colleges en ik kijk weer uit naar je volgende blog.
xx kelly -
02 September 2012 - 11:00
Mutti:
Hoi lieverd, wat een feestje om op zondagmorgen in het zonnetje dit heerlijke verhaal te lezen. ik Reis en geniet met je mee. Ben heel benieuwd naar morgen, maar ik hoop dat het feesten toch nog wel een beetje blijft. Ik blaas met mijn toeteeeer een dikke kus naar je toe. -
02 September 2012 - 14:42
Karin Hendriks:
Lieve schat, wat een prachtig verhaal.
Volgens ons gaat het je goed af.
Wat zie je veel,en wat een leuke mensen ontmoet jij.
Wij blijven je volgen.
Dikke knuf, Opa en Karin. -
02 September 2012 - 17:19
Peter De Weerdt:
Leuk om je zo te volgen! Heel veel plezier en succes in HK. -
02 September 2012 - 17:41
Oma:
Annemiek .Wat heb je veel plezier van je reis naar china.het is geweldig hoe jij overal wel weer een oplassing voor hebt .Je belevenissen zijn als een mooi boek en ga het nog een keer lezen om alles goed in me op te nemen.
3 xxxvan Oma -
03 September 2012 - 13:27
Elsa:
Miek het klinkt allemaal weer super! Ik zit lachend je verhaal te lezen waardoor mijn collegaatjes me een beetje raar aankijken:P wat schrijf je toch leuk;)
xxxx -
03 September 2012 - 17:32
Oma:
hoi annemiek moet me
bekwamen in op zoeken en heb gevonden wat dim sum is.
dat is snoepen kleine pannekoekjes gevuld met van alles .goed dat ze op de campus ook wat anders te eten hebben anders word het iedere dag zwemmen.mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.oma -
05 September 2012 - 06:26
Annemiek K:
Leuk verhaaltje weer! :)
Las over de chicken rice, is dat daar ook een van de favorieten? Hier is het helemaal hot haha
Net als de Dim Sum trouwens! Wist alleen de naam niet (a)
Erg leuk te lezen dat je het zo naar je zin hebt & al lekker grote groep hebt! -
22 Oktober 2012 - 21:38
Marchien:
He annemiek, wat grappig om al jouw verhalen te lezen, volgens mij vermaak jij je prima!
Het was natuurlijk allemaal wel heftig dat je terug naar NED. moest komen, maar ik weet
wel zeker dat je dat een goed gevoel gaf.
Annemiek geniet van alles en heel veel plezier nog en maak er wat moois van!
Groetjes marchien